NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NAČELNIK GENERALŠTABA ODREDIO DELEGACIJU: U Iranu pokrenuta istraga povodom pada helikoptera predsednika Raisija

Tanjug

21. 05. 2024. u 08:42

NAČELNIK generalštaba iranske vojske general-major Mohamad Bageri odredio je delegaciju koja će istražiti slučaj pada helikoptera u kojem je bio predsednik Irana Ebrahim Raisi.

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ОДРЕДИО ДЕЛЕГАЦИЈУ: У Ирану покренута истрага поводом пада хеликоптера председника Раисија

Foto Tanjug/AP

Istragu koja je već otpočela na mestu incidenta predvodi general Ali Abdolah, a rezultati će biti objavljeni posle istrage, prenosi IRNA.

Kako je ranije saošteno, veruje se da je uzrok pada helikoptera u kojem se nalazio predsednik Irana Ebrahim Raisi tehnički kvar letelice.

- Raisi je mučenički stradao u nedelju (19. maja 2024. godine) usled pada helikoptera koji se dogodio zbog tehničkog kvara letelice - navodi se u izveštaju iranske državne novinske agencije.

IRNA nije precizirala prirodu kvara helikoptera.

Pogrebni obred za iranskog predsednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se danas u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u 9.30 časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

Raisijevo telo će kasnije biti odneto u Teheran, pre nego što bude sahranjeno 23. maja u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana.

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!