NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

KIM DŽONG UN UPUTIO SAUČEŠĆE IRANU POVODOM SMRTI RAISIJA: "Veliki gubitak za narod sveta koji teži nezavisnosti i pravdi..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 05. 2024. u 07:50

LIDER Severne Koreje Kim Džong Un uputio je danas saučešće potpredsedniku Irana Mohamedu Mohberu povodom pogibije predsednika te zemlje Ebrahima Raisija, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih članova delegacije i posade u padu helikoptera.

КИМ ЏОНГ УН УПУТИО САУЧЕШЋЕ ИРАНУ ПОВОДОМ СМРТИ РАИСИЈА: Велики губитак за народ света који тежи независности и правди...

Foto Tanjug

U poruci Kima se navodi da je smrt Raisija "veliki gubitak za bratski iranski narod i narod sveta koji teži nezavisnosti i pravdi", prenosi KCNA.

Dodaje se da će narod i država Irana "prevazići bol od velikog gubitka i napredovati neustrašivo i energično da bi izgradili jak i prosperitetan Iran".

Podsećamo, helikopter u kojem su se nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu