NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TURSKI DRON PRONAŠAO RAISIJA: Pogledajte šta je nacrtao na nebu kad se vratio u svoju zemlju (VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2024. u 00:15

TURSKI dron nacrtao je tursku zastavu nakon što je njegova misija završena posle helikopterske nesreće u Iranu, javlja Bi-Bi-Si.

ТУРСКИ ДРОН ПРОНАШАО РАИСИЈА: Погледајте шта је нацртао на небу кад се вратио у своју земљу (ВИДЕО)

Foto: Iks Printskrin

Nakon višesatne potrage za helikopterom iranskog predsednika, dronovi poslati iz Turske pronašli su ga rano ujutro na severozapadu Irana.

Na povratku u bazu u Turskoj, dron "akindži" je koristio svoju kartu leta – da nacrta polumesec i zvezdu, koji se vide na turskoj zastavi.

Turska državna novinska agencija Anadoloja saopštila je da je stotine hiljada ljudi gledalo rutu drona uživo u aplikaciji Flajtradar24.

Turska se više od jedne decenije fokusirala na proizvodnju dronova. Kompanija zeta predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koja radi u odbrambenoj industriji, vodeći je brend u ovoj oblasti, prenosi Bi-Bi-Si.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova poginuli su u padu helikoptera, objavili su u ponedeljak državni mediji i potpredsednik zemlje. U nesreći je poginulo još sedam osoba. Iranska novinska agencija Tasnim izveštava da će sahrana Raisija biti održana sutra u Tabrizu – gradu u koji je Raisi u nedelju i putovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo