RUSKI OBAVEŠTAJCI IMAJU NOVE INFORMACIJE Nariškin: Neki političari-evroatlantisti smatraju da je moguć veliki sukob sa Moskvom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 05. 2024. u 16:33

SPOLjNA obaveštajna služba Rusije (SVR) ima informacije da niz zapadnih političara smatra mogućim pokretanje vojnog sukoba velikih razmera u cilju zadržavanja svoje hegemonije, mada ima i odgovornih političara, koji su u stanju da to ne dozvole, izjavio je kandidat za direktora Službe Rusije Sergej Nariškin.

РУСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ИМАЈУ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ Наришкин: Неки политичари-евроатлантисти сматрају да је могућ велики сукоб са Москвом

Foto: EPA/Depositphotos

- Želeo bih da kažem da u svetu postoje zaista odgovorni i globalni i regionalni igrači, koji su, ujedinjeni, u stanju da spreče pokretanje takvog sukoba, uključujući upotrebu nuklearnog oružja. Spoljnoobaveštajna služba Rusije, zajedno sa partnerskim specijalnim službama veoma pažljivo prati razvoj situacije u ovoj oblasti - istakao je Nariškin na plenarnoj sednici u Savetu Federacije.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje bi u slučaju potencijalnog velikog sukoba sa Rusijom htele da iscrpe njene resurse, kao i da prebace odgovornost za događaje na Moskvu i evroazijske zemlje.

On je ocenio da Zapad time želi da primora Moskvu da prekine borbu protiv NATO.

- Borbu za formiranje novog, pravednog, multipolarnog sveta - zaključio je Nariškin.

On je istakao da SVR Rusije ne prekida kontakte sa specijalnim službama iz neprijateljskih zemalja radi rešavanja posebno hitnih pitanja.

Nariškin je poručio da Spoljna obaveštajna služba ostaje mobilna služba sposobna da dobije informacije o širokom krugu pitanja u interesu ruske države.

On je naglasio da tehničko unapređivanje u cilju korišćenja naprednih tehnologija jeste jedan od prioriteta SVR Rusije.

Kandidat za direktora Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnjikov izjavio je na sednici da Rusija održava kontakte sa specijalnim službama iz 122 svetske zemlje.

Prema njegovim rečima, među tim državama, naravno, postoje i predstavnici BRIKS-a, sa kojima je uspostavljena efikasna komunikacija u raznim pravcima.

On je takođe ocenio da aktivnost stranih agenata u Rusiji predstavlja bezbednosnu pretnju po zemlju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ALARMANTNA SITUACIJA - Hiljade napuštaju Džabaliju dok se izraelske snage vraćaju u severnu Gazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku