SPEKTAKULARNI NAPAD NA "MARICU" U FRANCUSKOJ: Dvoje ubijenih, troje teško ranjenih, zatvorenik u bekstvu

Maskirani i do zuba naoružani napadači ubili su dvojicu čuvara zatvora u spektakularnom napadu na auto-putu na naplatnoj rampi između Evrea i Ruana, pomogavši tako opasnom zatvoreniku da pobegne.

СПЕКТАКУЛАРНИ НАПАД НА МАРИЦУ У ФРАНЦУСКОЈ: Двоје убијених, троје тешко рањених, затвореник у бекству

Foto: Goran Čvorović

Dve "marice" koje pripadaju zatvorskim vlastima prebacivale su zatvorenika između sudnice i zatvora. Napadači su ih blokirali na naplatnoj rampi i otvorili vatru.

Jedan ubijeni ostavio je za sobom suprugu i dvoje dece, dok je drugom supruga bila u drugom stanju.

Istovremeno, trojica zatvorskih čuvara su teško ranjeni, dvojica od njih su u životnoj opasnosti, nalaze se u bolnici i lekari se bore za njihov život.

Zatvorenik koji se nalazi u bekstvu zove se Mohamed Amra (30) i ima nadimak "Muva". Izdržavao je kaznu od godinu i po zatvora zbog krađe, ali se protiv njega vodi više drugih postupaka, između ostalog i zbog otmice sa smrtnim ishodom u Marselju. Poznat je i po dilovanju droge. Pre samo dva dana je sprečen u bekstvu, tako što je pokušao da preseče rešetke na ćeliji.

Poslednji čuvar zatvora u Francuskoj je prethodno ubijen 1992. godine.   

- Ovo je šok za sve nas. Nacija je uz porodice poginulih, povređene i njihove kolege. Sve je učinjeno da bi se pronašli autori ovog zločina, da bi pravda mogla da bude zadovoljena u ime francuskog naroda. Bićemo neumoljivi – poručio je predsednik Emanuel Makron.

U skupštini je održan minut ćutanja, a oglasio se i ministar pravosuđa Erik Dipon Moreti koji je istakao da su napadači pokazali da im ljudski život ništa ne znače i da ih čeka zaslužena teška kazna.

- Napadnuta je Republika, za cilj su uzeli poredak, pucali su u naše pravosuđe. Cela zemlja je šokirana ovim strašnim zločinom – istakao je premijer Gabrijel Atal i poručio da je zemlja solidarna i da nikada neće ustuknuti nad terorom.

Veliki broj policajaca nalazi se na licu mesta. Odbeglog i njegove jatake traži više od 200 žandarma i 150 policajaca, a uključeni su i helikopteri. Automobili kojima je izvršen napad pronađeni su nedaleko, zapaljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!