ESTONCI ŠALJU VOJSKU U UKRAJINU? Vlada u Talinu razmatra mogućnost ulaska trupa u zapadni deo ratom zahvaćene zemlje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 16:41

ESTONSKA vlada razmatra mogućnost slanja trupa u zapadnu Ukrajinu kako bi preuzele logističke zadatke i „oslobodile“ ukrajinske trupe za borbu na prvim linijama fronta, izjavio je savetnik estonskog predsednika za nacionalnu bezbednost Madis Rol.

ЕСТОНЦИ ШАЉУ ВОЈСКУ У УКРАЈИНУ? Влада у Талину разматра могућност уласка трупа у западни део ратом захваћене земље

Foto: EPA

Rol je u intervjuu za „Brejking difens“ rekao da estonske vlasti razmatraju mogućnosti slanja vojnika u zapadni deo Ukrajine da bi sa ukrajinske vojske na sebe u pozadini fronta preuzele uloge i zadatke koji nisu povezani sa direktnim učešćem u borbenim dejstvima, čime bi se ukrajinska vojska oslobodila za borbe na frontu.

-Razgovori se nastavljaju... Moramo razmotriti sve mogućnosti. Ne treba da ograničavamo um na ono što možemo da uradimo, dodao je on.

Prema njegovim rečima, izvršna vlast Estonije trenutno analizira potencijalno slanje vojnika. On je takođe dodao da, iako bi Estonija radije preduzela bilo kakav takav korak u okviru misije NATO-a, nije isključena ni mogućnost učešća zemlje u manjoj koaliciji.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)