PRVA PORUKA KANDIDATA ZA MINISTRA ODBRANE RUSIJE: "Imamo na čemu da radimo"

Милица Шкорић
Milica Škorić

13. 05. 2024. u 12:09

KANDIDAT za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov naveo je zadatke na čijem će rešavanju raditi ukoliko bude imenovan na dužnost za koju ga je predložio ruski predsednik Vladimir Putin.

ПРВА ПОРУКА КАНДИДАТА ЗА МИНИСТРА ОДБРАНЕ РУСИЈЕ: Имамо на чему да радимо

Foto: Printskrin/Jutjub/Pravitelьstvo Rossii

- Vojnici koji se bore u zoni specijalne vojne operacije primaju i novčane nadoknade, imamo razne isplate. Danas je podignuta suma na minimalnih 200.000 rubalja, ali život se ne svodi samo na novac. Imamo na čemu da radimo. To se odnosi i na obezbeđivanje stambenog smeštaja za učesnike SVO - rekao je Belousov, obraćajući se u Savetu federacije Rusije.

Takođe je obećao da će obratiti pažnju na medicinsku negu vojnika. Belousov je dodao da treba rešiti i problem birokratije u vezi sa beneficijama za vojnike.

U međuvremenu, predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko saopštila je da je Belousov na svim prethodnim funkcijama postizao rezultate.

- On je strateg, čini mi se da mu neće biti potrebno mnogo vremena da uđe u posao nakon stupanja na dužnost - kazala je Matvijenko, istakavši da je Belousov veoma obrazovan i inteligentan čovek, te da je ruski predsednik napravio dobar izbor time što ga je kandidovao za ministra odbrane.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da bivši potpredsednik Vlade Rusije Andrej Belousov bude novi ministar odbrane Rusije, saopštio je Savet Federacije.

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za