KREMLJ SAOPŠTIO: Gerasimov ostaje na čelu Generalštaba, Patrušev će biti raspoređen

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 05. 2024. u 21:11

NAČELNIK Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov nastaviće da radi na ovoj funkciji, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ САОПШТИО: Герасимов остаје на челу Генералштаба, Патрушев ће бити распоређен

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Što se tiče vojne komponente (u radu Ministarstva odbrane Rusije), ovo imenovanje (Andreja Belousova na mesto ministra odbrane) ni na koji način neće promeniti sadašnji koordinatni sistem. Vojna komponenta je uvek bila prerogativ načelnika Generalštaba i on će nastaviti svoje aktivnosti. U tom pogledu za sada se ne predviđaju nikakve promene, rekao je portparol Kremlja.

O razrešenju Patruševa

Peskov je dodao da će Kremlj naknadno saopštiti novu funkciju Nikolaja Patruševa, koji je ranije bio sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

-On nastavlja da radi i narednih dana ćemo vas obavestiti gde će Nikolaj Platonovič nastaviti svoje aktivnosti, precizirao je portparol.

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Andreja Belousova za novog ministra odbrane Ruske Federacije, saopštio je ranije Savet Federacije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)