OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)

Novosti online

20. 04. 2024. u 00:33

KLARISA Figeroa (51) osuđena je na pola veka robije nakon što je u Čikagu usmrtila trudnu tinejdžerku namamivši je u svoju kuću kako bi joj ukrala bebu iz stomaka koju je potom predstavljala kao svoju. To je u najkraćem epilog stravičnog zločina koji je potresao ovaj deo SAD, a koji se dogodio 2019.

ОСУЂЕНА НА 50 ГОДИНА ЗБОГ БИЗАРНОГ ЗЛОЧИНА: Убила трудницу, па јој украла бебу из стомака (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Klarisa je u svoj dom namamila Marlin Očoa-Lopez (19), majku dvogodišnjeg dečaka, koja je bila u poodmakloj trudnoći obećavši joj da će joj dati besplatnu odeću za bebe. Ona je stravičan zločin izvršila uz pomoć svoje kćerke Desir, koja je u januaru proznala učešće u ubistvu kada je osuđena na 30 godina robije. Majka i kćerka su trudnicu uadavile električnim kablom. Klarisa koja je medicinski radnik želela je bebu da predstavi kao svoju, a nakon što ju je izvukla iz stomaka majke pozvala je hitnu pomoć. Beba je usled zadobijenih povreda bila dva meseca na intenzivnoj nezi u bolnici ali je uprkos svim naporoma lekara preminula.

Tokom suđenja je tvrđeno da je Klarisa Figeroa pre zločina izgubila bebu, a članovima porodice je potom rekla da je ponovo u drugom stanju. Uoktobru 2018. ona je svojoj kćerki rekla da joj je potrebna pomoć kako bi usmrtila trudnicu i ukrala joj bebu iz stomaka.

Rakel Uriosteki, majka ubijene trudnice bila je vidno potresena nakon izricanja presude:

- Gubitak kćerke je nešto što nikad neću prežaliti.

Nakon što je ukradena beba smeštena u bolnicu Klarisa Figeroa i njen partner Piotr Bobak su tvrdili da je beba njihova, a čak su pokrenuli i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za njeno lečenje. Piotr je kasnije na suđenju priznao da je pomagao u uklanjanju tragova posle ubistva trudne tinejdžerke, piše Dejli Mejl.

Stravični zločin je bio neotkriven nekoliko nedelja iako je Jovani Lopez, suprug ubijene prijavio uredno njen nestanak ali nije imao nikakvu pomoć od zvaničnika u njenom pronalaženju. Policija je reagovala tek posle anonimne dojave u kojoj je navedeno da je nestala viđena u kući Klarise Figeroa. Policija je 7. maja 2019. izvršila pretres. Automobil žrtve je pronađen u blizini kuće ubice, a ubrzo je naložena i DNK analiza bebe. Nakon što su stigli rezultati DNK, policija je uhapsila majku ubicu, njenu kćerku i njenog dečka. Telo žrtve je pronađeno zakopano u dvorištu.

- Kazna koju je ona dobila nikad neće biti dovoljna i moj sin više nikad neće zagrliti svoju majku. Izgubio sam deo porodice i to će me uvek pratiti - rekao je kroz suze suprug Jovani Lopez.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)