U AMERIČKOM KONGRESU PREDLAŽU: One koji žele da pomognu Ukrajini treba poslati na front

Novosti online

18. 04. 2024. u 15:19

AMERIČKA kongresmenka Mardžori Tejlor Grin unela je amandman na nacrt zakona o pomoći Ukrajini, iz kojeg proizilazi da će svi koji su glasali za pružanje pomoći Kijevu morati da se priključe redovima ukrajinske vojske, piše „Njuzvik“.

У АМЕРИЧКОМ КОНГРЕСУ ПРЕДЛАЖУ: Оне који желе да помогну Украјини треба послати на фронт

Foto AP

- Mardžori Tejlor Grin predstavila je amandman na nacrt zakona o stranoj pomoći u skladu sa kojim će članovi Kongresa koji glasaju za pružanje pomoći Ukrajini biti dužni da stupe u redove Oružanih snaga te zemlje - piše list.

Kongresmenka je na društvenoj mreži „Iks“ napisala da oni koji žele da finansiraju sukob treba sami da odu na bojno polje i „demonstriraju svoju podršku Ukrajini“.

Ranije je Bela kuća saopštila da je američki predsednik Džozef Bajden podržao pakete pomoći vredne 60,84 milijarde dolara za Izrael, Ukrajinu i partnere u Indo-pacifičkom regionu, a takođe je pozvao Kongres da ih brzo usvoji.

Američke vlasti su saopštile da su u decembru ostale bez sredstava za Ukrajinu i da, dok Kongres ne odobri nova sredstva, neće moći da obezbede nove isporuke oružja i municije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMAK IRANSKOG PROJEKTILA: Snimak otkriva lansiranje raketa Emad i bespilotnih letelica Šahid

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije