ŠOK PORUKA IZ IRANA: Sve hipersonične rakete pogodile mete u Izraelu!

Tanjug

15. 04. 2024. u 09:18

SVE hipersonične rakete koje su korišćene u udarima Irana na Izrael pogodile su svoje mete nakon što su izbegle sisteme protivvazdušne odbrane, prenosi iranska Pres TV.

ШОК ПОРУКА ИЗ ИРАНА: Све хиперсоничне ракете погодиле мете у Израелу!

Foto: profimedia

Nije precizirano koji su objekti u Izraelu napadnuti. Istovremeno, Volstrit džornal piše, pozivajući se na svoje izvore, da je Teheran ispalio oko 120 balističkih projektila i oko 30 krstarećih projektila, a da su skoro svi presretnuti.

Iran je 13. aprila uveče napao Izrael dronovima i balističkim projektilima, a izraelski premijer Benjamin Netanjahu je istakao da je napad uspešno odbijen.

„Njujork tajms“ je preneo da je posle razgovora Netanjahua sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom Izrael promenio mišljenje o odmazdi prema Iranu.

FOTO: EPA

Iranski ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahijan izjavio je da je napad na Izrael bio ograničen i da Teheran nije napao civile, a takođe je zapretio da će napasti američke baze u regionu ako Vašington pomogne Izraelu.

Iranska stalna misija pri UN saopštila je da je napad bio pravo države na samoodbranu nakon izraelskih udara na iranski konzulat u Siriji, 1. aprila, kada su ubijena dva generala Iranske revolucionarne garde i pet oficira u njihovoj pratnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave