NEMAČKA "NEMOGUĆA MISIJA": Pistorijusu gori pod nogama

Милица Шкорић
Milica Škorić

10. 04. 2024. u 07:52

OPADAJUĆI broj kandidata jedan je od najtežih problema sa kojim se suočava Bundesver i trenutni ministar odbrane Boris Pistorijus, zbog čega se spremaju promene u kadrovskoj službi, izveštava "Špigl".

НЕМАЧКА НЕМОГУЋА МИСИЈА: Писторијусу гори под ногама

Foto AP

Ministar odbrane Pistorijus je nedavno naveo da je regrutacija vojnika njegov "glavni prioritet". Prema saznanjima "Špigla", prošle nedelje je smenjen šef kadrovskog odeljenja Klaus fon Hajmendal, koji je obavestio zaposlene u Ministarstvu da će biti penzionisan "u narednih nekoliko dana".

Oda Doring, trenutno direktorka u Saveznoj kancelariji za upravljanje kadrovima Bundesvera, "bez odlaganja" će biti unapređena na ovu poziciju.

Neimenovani izvori zadatak koji se nalazi pred Doringovom opisuju kao "nemoguću misiju". Nemačka se već godinama suočava sa padom broja regruta. Cilj je, prema planovima, 203.000 vojnika, ali taj broj se godinama kreće oko 182.000. Inače, problem Bundesvera je i visoka stopa napuštanja službe.

Kadrovsko odeljenje već godinama pokušava da preokrene ove trendove.

Dosadašnje reforme, poput onih koje je predložio interni dokument pod nazivom "Personal task fors", dodaju ovi izvori, bile su samo kozmetičke.

BONUS VIDEO: ZAPAD MINIRA RASPRAVU O NATO AGRESIJI - Neće da čuju kada je otvorena Pandorina kutija

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave