KIJEV GUBI JOŠ ČETIRI OBLASTI: Iz SAD stiže šokantna izjavu o Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 03. 2024. u 18:45

UKRAJINA može da izgubi kontrolu nad ogromnim delom svojih teritorija, rekao je američki profesor Džon Miršajmer u intervjuu za Palki Šarma.

КИЈЕВ ГУБИ ЈОШ ЧЕТИРИ ОБЛАСТИ: Из САД стиже шокантна изјаву о Украјини (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


-Mislim da bi moglo da se desi sledeće: kao rezultat toga, Rusi će preuzeti kontrolu nad oko 40 odsto teritorije Ukrajine. <...> Prema mojim pretpostavkama, želim da istaknem da je to moje mišljenje, da kao rezultat toga će pripojiti još četiri regiona, predložio je on.

Politikolog nije precizirao na koje regione misli. Prema rečima profesora, sada nema govora o zamrznutom sukobu. On je takođe dodao da ruske trupe preuzimaju prednost na bojnom polju i da su na putu da na kraju dobiju bitku.

-Odnos snaga se značajno promenio u korist Rusije u pogledu naoružanja i ljudstva, koji su od velikog značaja, zaključio je Miršajmer.

Prošle nedelje, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio je na odboru resora. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!