NAREDNA DVA SATA MOGLA BI BITI KLJUČNA: Najnoviji detalji o požaru u Moskvi, posledice terotističkog napada kakave se ne pamte

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

23. 03. 2024. u 07:38

GAŠENjE požara u koncertnoj sali Krokus siti hol u Podmoskovlju trajaće još sat i po do dva, izjavio je jutros Aleksandar Pereguda, prvi zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast.

НАРЕДНА ДВА САТА МОГЛА БИ БИТИ КЉУЧНА: Најновији детаљи о пожару у Москви, последице теротистичког напада какаве се не памте

Foto:AP/Tanjug

Pereguda je, na sastanku operativnog štaba na mestu tragedije u Krokusu, na pitanje gubernatora Moskovske oblasti Andrja Vorobjova koliko će vremena biti potrebno za raščišćavanje ruševina, odgovorio da je potrebno još sat i po do dva sata da se završi gašenje požara, prenosi RIA Novosti.

- Onda ćemo proceniti situaciju i doneti odluke - rekao je Pereguda i naveo da će za dva sata biti jasan dalji sled koraka.

enis Voronin/Moscow News Agency via AP

Prethodno je Vorobjev rekao da je požar najvećim delom ugašen, ali da pojedina žarišta još postoje. U sinoćnjem napadu u koncertnoj sali "Krokus siti hol", koji je ruski Istražni komitet okarakterisao kao teroristički, poginulo je najmanje 60 ljudi, a povređeno više od 100.

Pre početka koncerta grupe "Piknik", nekoliko napadača, koji su nosili kamuflažnu uniformu, otvorilo je vatru na okupljene ljude iz neposredne blizine i bacilo eksplozivne naprave koje su izazvale požar. Ruski mediji navode da su napadači pobegli belim "renoom", i da je potraga za njima u toku.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku