OSTIN U RAMŠTAJNU MOLI ZA POMOĆ: Amerikancima sve teže da ubede saveznike da će nastaviti podršku Ukrajini

Марија Стевановић
Marija Stevanović

19. 03. 2024. u 09:35

SEKRETAR odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojd Ostin pokušaće danas da ubedi američke saveznike da će Vašington nastaviti da podržava Ukrajinu u ratu protiv Rusije, prenosi Tanjug.

ОСТИН У РАМШТАЈНУ МОЛИ ЗА ПОМОЋ: Американцима све теже да убеде савезнике да ће наставити подршку Украјини

Foto Tanjug/AP

Usled poteškoća predsednika SAD Džozefa Bajdena da ubedi Kongres da izdvoji dodatni novac za naoružavanje Ukrajine, Ostin će u vojnoj avio-bazi Ramštajn, na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, pokušati da ubedi saveznike da će SAD nastaviti da podržavaju rat protiv Rusije, prenosi Rojters.

Saveznici SAD iz oko 50 država koje pružaju vojnu podršku Ukrajini su, kako je naveo visoki zvaničnik odbrane SAD, "veoma svesni situacije sa finansiranjem i Ukrajinci su još svesniji zbog nestašica koje nastaju našom krivicom".

Visoka saradnica u Evropskom centru Atlanskog saveta Rejčel Rico ukazala je da je zvaničnicima SAD sve teže da posete Evropu sa obećanjem dugoročne podrške Ukrajini, jer je ona "u suprotnosti sa onime što se događa na Kapitol hilu". Zvaničnici SAD upozoravaju da će manjak podrške Ukrajini, usled fokusa Bajdenove administracije na rat u Gazi, rezultirati njenom nemogućnošću da se odbrani od Rusije.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je da Rusija planira novu ofanzivu krajem proleća ili početkom leta.

BONUS VIDEO:

DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!