PUTINOVE NUKLEARNE PRETNJE NE UTIČU NA AMERIKU: SAD nisu prilagođavale svoju nuklearnu strategiju

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 03. 2024. u 18:08

SJEDINjENE Američke Države nisu prilagođavale svoju nuklearnu strategiju nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo počeo da preti atomskim oružjem, izjavio je danas jedan američki zvaničnik koji je zahtevao da ostane anoniman.

ПУТИНОВЕ НУКЛЕАРНЕ ПРЕТЊЕ НЕ УТИЧУ НА АМЕРИКУ: САД нису прилагођавале своју нуклеарну стратегију

Foto MO RF

Povodom Putinovih komentara u ruskim medijima o upotrebi nuklearnog oružja u slučaju pretnje ruskoj državnosti, suverenitetu ili nezavisnosti, neimenovani američki zvaničnik je rekao da SAD nisu primetile naznake da se Rusija priprema da upotrebi nuklearno oružje.

On je ukazao da se čini da je Putin samo ponovio da ruska nuklearna doktrina predviđa korišćenje nuklearnog naoružanja u slučaju da je ugrožen suverenitet zemlje, prenosi Rojters.

-Nismo videli nijedan razlog da prilagođavamo sopstvenu nuklearnu strategiju, niti smo uočili bilo kakve naznake da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

Portparolka Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Edrijen Votson navela je u zvaničnom saopštenju da je ruska nuklearna

retorika bila nepromišljena i neodgovorna sve vreme sukoba (u Ukrajini).

-Rusija je ta koja je brutalno napala Ukrajinu bez povoda ili valjanog razloga, a mi ćemo nastaviti da podržavamo Ukrajinu sve dok ta zemlja brani svoj narod i svoje suverene teritorije od ruske agresije, rekla je Votsonova.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)