MELONIJEVA UDARILA NA PUTINA: Rusija joj kriva za rat na Bliskom istoku, pomenula i Balkan

Novosti online

25. 02. 2024. u 11:15

RUSKA invazija pre dve godine bila je samo uvod u napad militantne grupe Hamas na Izrael prošlog oktobra, izjavila je italijanska premijerka Đorđa Meloni u intervjuu objavljenom u subotu.

МЕЛОНИЈЕВА УДАРИЛА НА ПУТИНА: Русија јој крива за рат на Блиском истоку, поменула и Балкан

Foto: Tanjug/AP

- Da Rusija nije napala Ukrajinu, verovatno Hamas ne bi izveo takav napad protiv Izraela - rekla je Đorđa Meloni listu Il Žurnale, govoreći o napadu 7. oktobra u kojem su pripadnici Hamasa ubili 1.200 i oteli 250 ljudi.

- Bilo je neizbežno da takvo ozbiljno kršenje međunarodnog prava, i to od strane stalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ima kaskadne posledice na druge oblasti sveta, od Bliskog istoka do Balkana, pa do Afrike - rekla je Meloni u intervjuu, koji je objavljen dok je u Kijevu zajedno sa drugim evropskim liderima obeležavala drugu godišnjicu vojnog napada ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu.

Foto: Tanjug/AP

- To je igra koju igramo, i moramo toga biti svesni. Ako međunarodno pravo ne bude ponovo uspostavljeno u Ukrajini, sukobi širom sveta će nastaviti da se množe - rekla je.

Meloni je takođe izrazila podršku dvodržavnom rešenju, koje, kako je rekla, "leži u interesu svih, kako Izraela tako i Palestine", preneo je Blic.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku