KADIROV SE OBRATIO LIDERIMA ISLAMSKIH ZEMALJA: Da li se zaista više plašite sankcija SAD i Evrope od gneva Svemogućeg Alaha?

Novosti online

17. 08. 2023. u 18:15

LIDER Čečenske republike Ramzan Kadirov obratio se liderima islamskih zemalja u vezi sa brojnim akcijama spaljivanja Kurana u zapadnim zemljama.

КАДИРОВ СЕ ОБРАТИО ЛИДЕРИМА ИСЛАМСКИХ ЗЕМАЉА: Да ли се заиста више плашите санкција САД и Европе од гнева Свемогућег Алаха?

Foto: EPA

On je pozvao muslimane da se "probude" pre nego što bude prekasno i zaštite svoju veru.

- Gde su lideri muslimanskih država u ovom trenutku? Zašto dozvoljavaju da se naše Sveto pismo otvoreno gazi i ne preduzimaju nikakve značajne mere da se zaštite muslimani i islamska vera?! - upitao je čečenski lider u video obraćanju na telegramu.

Kadirov je takođe upitao lidere islamskih zemalja: da li se zaista više plaše sankcija SAD i Evrope od gneva Svemogućeg Alaha?

- Pozivam lidere islamskih država da se probude i učine sve što je moguće da zaštite našu religiju od svake vrste zločinačkog ugnjetavanja - dodao je on, istakavši da u protivnom "može biti kasno".

Podsetimo, krajem juna u glavnoj džamiji u Stokholmu jedan muškarac u znak protesta pocepao je i zapalio Kuran. Oko 200 ljudi gledalo je ovu akciju: čovek je prvo iščupao stranice iz Kurana, njima obrisao cipele, zatim u knjigu stavio slaninu i zapalio je.

Policija je nakon toga uhapsila dve osobe – organizatora spaljivanja Kurana, koji je osumnjičen za podsticanje mržnje prema etničkim grupama i kršenje zabrane o paljenju vatre na otvorenom, dok je druga osoba privedena jer je pokušala da ga pogodi kamenom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar