(MAPA) RUSKE SNAGE NAPREDUJU: Ukrajinci se povlače i dižu mostove u vazduh

P. z. s. / rybar

15. 08. 2022. u 23:43 >> 02:19

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

(МАПА) РУСКЕ СНАГЕ НАПРЕДУЈУ: Украјинци се повлаче и дижу мостове у ваздух

Foto Tanjug/AP


Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Na telegram kanalu rybar data je kratka analiza dešavanja na zapadnom frontu.


*Ruske oružane snage nastavljaju da potiskuju položaje Oružanih snaga Ukrajine u pograničnim oblastima Sumske oblasti. U blizini sela Junakovka otkriven je i uništen kontrolni punkt ukrajinskih formacija.

*Na severu Harkovske oblasti vode se borbe srednjeg intenziteta:
-Proteklih dana jedinice Oružanih snaga RF uspele su da zauzmu naselja Udi i Odnorobovka.
-Ruske raketne trupe i artiljerija napale su objekte Oružanih snaga Ukrajine u Merefi i Čugujevu, kao i Kovjagi.

Foto rybar



*U pravcu Donjecka, borbe su u toku na periferiji glavnog grada DNR:
-Nastavljaju se sukobi u blizini utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine na raskrsnici obilaznice kod nedavno oslobođenog sela Peski. Njegovo hvatanje omogućiće nastavak ofanzive na Pervomajskoe i Netajlovu.
-Oružane snage Ukrajine ponovo su granatirale gradove Donjecke aglomeracije, ubivši nekoliko civila.
-Pod Ugledarom, jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije i NM DNR izvršile su napade na uporišta Oružanih snaga Ukrajine. U rejonu sela Pavlovka oboren je helikopter Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, posada je preživela i evakuisana je u pozadinu.

*U Dnjepropetrovskoj oblasti, Oružane snage Rusije su raketnim udarima pogodile dve vučne trafostanice u Apostolovu i Sinelnikovu.

*Ukrajinske formacije ponovo su gađale Energodar i teritoriju Zaporoške NE, rakete su pale u rejon bloka broj 6. Udari su izvedeni oružjem zapadne proizvodnje.

*Na pravcu Krivog Roga, Oružane snage Rusije su ponovo pogodile položaje Oružanih snaga Ukrajine u Osokorovki u blizini linije dodira.


SITUACIJA NA PRAVCU SOLEDARA


*Popodne 14. avgusta, odredi Vagnerovog PMC-a zauzeli su Veršinu i stigli do sela Zajcevo. Promocija u ovom pravcu će omogućiti da se u budućnosti približi Bahmutu (Artemovsk) sa juga i počne juriš na grad iz nekoliko pravaca.

*Nastavljaju se borbe i potiskivanje identifikovanih vatrenih tačaka ukrajinskih formacija na istočnoj periferiji Bahmuta.

Foto rybar



*U isto vreme, vojnici Oružanih snaga Ukrajine počeli su da dižu u vazduh mostove preko reke Bahmutke. Na mreži su se pojavile fotografije porušenog železničkog mosta u severnom delu grada.

Ukrajinske formacije digle su u vazduh most preko reke Bahmutke u severnom delu Bahmuta kako bi sprečile njegovu upotrebu od strane savezničkih snaga u budućnosti.


*U Soledaru, savezničke snage nastavljaju sa pokušajima da razviju ofanzivu ka Belokamenskoj vatrostalnoj fabrici i kamenolomu gipsa, boreći se u urbanim sredinama severno od fabrike Knauf-Gips.

*U rejonu Jakovlevke dolazi do sukoba, savezničke snage pokušavaju da zaobiđu naselje sa istoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)