STIŽU DONACIJE ZA RAT: Litvanija, Letonija i Estonija šalju rakete Ukrajini, Češka poklanja tenkovsku municiju

Novosti online

21. 01. 2022. u 22:35

TRI članice NATO-a – Estonija, Litvanija i Letonija poslaće Ukrajini protivoklopne i protivvazduhoplovne rakete američke proizvodnje, saopštilo je litvansko Ministarstvo odbrane.

СТИЖУ ДОНАЦИЈЕ ЗА РАТ: Литванија, Летонија и Естонија шаљу ракете Украјини, Чешка поклања тенковску муницију

Foto: MO SAD

Kako se navodi, Letonija i Litvanija će poslati protivvazduhoplovne rakete „Stinger“, dok će Estonija poslati protivoklopne rakete „Džavelin“.

-Ova podrška trebalo bi da ojača odbrambene mogućnosti Ukrajine, navodi se u saopštenju i pojašnjava da je ova odluka doneta nakon što je Amerika dala zeleno svetlo da se oružje njihove proizvodnje šalje trećim zemljama.

Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, češka ministarka odbrane Jana Černočova izjavila je da će predložiti Vladi sledeće sedmice slanje tenkovske municije.

-To bi bila donacija, rešavamo proceduru kako bi se to moglo obaviti što je pre moguće. Jasno poručujemo Ukrajini da smo uz nju, rekla je ona nakon sastanka s ministrom spoljnih poslova Janom Lipavskijem oko tog pitanja.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)