NOVI POŽAR NA ZGRADI PARLAMENTA U KEJPTAUNU: Više od 30 vatrogasaca gasi požar

Tanjug

03. 01. 2022. u 18:33

SAMO 36 sati nakon što je u požaru gotovo u potpunosti uništena glavna sala južnoafričkog parlamenta vatra je ponovo buknula u kompleksu starom 130 godina, saopštile su vlasti.

НОВИ ПОЖАР НА ЗГРАДИ ПАРЛАМЕНТА У КЕЈПТАУНУ: Више од 30 ватрогасаца гаси пожар

Foto: EPA

Vatrogasne ekipe su vraćene ispred zgrade parlamenta u centru Kejptauna, nakon što se danas vatra pojavila na krovu glavne zgrade, prenosi AP.

Više od 30 vatrogasaca pokušava da ugasi požar, saopštio je portparol vatrogasne i spasilačke službe Kejptauna.

Pre nego što je požar ponovo izbio, vlasti su saopštile da je on stavljen pod kontrolu i počele su da procenjuju štetu.

Vlasti u Južnoafričkoj Republici saopštile su nakon požara u zgradi parlamenta da su uhapsile muškarca osumnjičenog za paljevinu, provalu i krađu i najavile da će već u utorak biti izveden pred sud.

Osoba, čije ime nije poznato, uhapšen je u nedelju na licu mesta, potvrdile su vlasti, a južnoafrički mediji su preneli da su ga vatrogasci spasavali iz zgrade zahvaćene vatrom, navodi AP.

Predsednik JAR Siril Ramafosa ocenio je da je požar "strašan i razoran događaj", ali je obećao da će parlament nastaviti sa radom.

Požar koji je izbio u nedelju ujutro oko 6 sati prouzrokovao je veliku štetu u zgradi južnoafričkog parlamenta, saopštili su vatrogasci, jer je srušen krov i uništen ceo sprat u jednoj od zgrada koje čine parlamentarni kompleks, preneo je Rojters.

Zvaničnici su potvrdili da je požar izbio u kancelarijama na trećem spratu i brzo se proširio na skupštinsku salu donjeg doma, javio je izveštač britanskog javnog servisa iz Kejptauna.

U požaru niko nije povređen, rekao je portparol vatrogasne službe Kejptauna Džermejn Karelsi i dodao da je više od 35 vatrogasaca učestvovalo u gašenju požara koji je lokalizovan posle višečasovne intervencije, preneo je ranije AP.

Kako je izvestio Bi-Bi-Si, požar je izbio nekoliko sati nakon jučerašnje sahrane nadbiskupa Dezmonda Tutua u katedrali Svetog Đorđa u blizini parlamenta koji trenutno ne zaseda zbog praznika.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku