"SPUTNJIK V" VEĆ TREĆI DAN NA AERODROMU: Pošiljka ruskih vakcina Sarajevu čeka carinsku proceduru

Novosti online

03. 02. 2021. u 13:31

CARINSKA procedura uvoza vakcina "Sputnjik V“, koja je pre tri dana iz Rusije stigla na sarajevski Aerodrom, još nije okončana, potvrdili su u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

СПУТЊИК В ВЕЋ ТРЕЋИ ДАН НА АЕРОДРОМУ: Пошиљка руских вакцина Сарајеву чека царинску процедуру

Foto: Novosti

Ratko Kovačević, načelnik Odeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO BiH, kaže da se i dalje čeka da uvoznik dostavi svu neophodnu dokumentacju za obavljanje carinskog postupka.

– Neophodno je da ovlašteni špediter podnese carinsku prijavu za uvozno carinjenje i priloži svu potrebnu dokumentaciju, između ostalog i rešenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, jer je reč o interventnom uvozu – objašnjava Kovačević.

Prema njegovim rečima, čim bude podnesna carinska deklaracija za uvozno carinjenje i priložena sva neophodna dokumentacija za carinski postupak, carinska služba će vrlo brzo završiti postupak.

– Vakcine se nalaze u komori pod temperaturnim režimom – ističe Kovačević i dodaje da UIO još nema informaciju ko je uvoznik za pomenute vakcine.

– Taj podatak ćemo dobiti kada nam bude podnesena carinska prijava – kaže Kovačević.

Podsetimo, u nedelju uveče na Aerodrom Sarajevo iz Rusije je za Srpsku stiglo 2.000 doza vakcina „Sputnjik V“, namenjenih za imunizaciju medicinara koji rade u kovid odeljenjima.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku