NEVREME U REGIONU, SNEG VEJE SATIMA: Temperatura pala za 20 stepeni, jaki naleti vetra - zahlađenje stiže i u Srbiju (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2024. u 16:18

NEVREME je pogodilo gotovo ceo region, a temperatura u Hrvatskoj i Sloveniji već je pala za 20 stepeni za manje od 24 sata.

НЕВРЕМЕ У РЕГИОНУ, СНЕГ ВЕЈЕ САТИМА: Температура пала за 20 степени, јаки налети ветра - захлађење стиже и у Србију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Hladni front, koja je u utorak preko Slovenije zvanično stigao u Hrvatsku, doneo je sneg u Zagorje gde je samo dva dana ranije izmereno čak 30 stepeni!

- Sneg pada kao lud. Počeo je oko 13.15 sati - rekao je jedan meštanin Gornjeg Jesenja.

Jak vetar je do sada oborio nekoliko stabala u Zagrebu i izazvao manju štetu na istoku Hrvatske. Vetra u Zagrebu prema navodima lokalnih medija duva brzinom od skoro 50 km/h.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je ranije upozorenje u kome su upozorili na pad temperature i promenu vremena. DHMZ je proglasio uzbunu za celu Hrvatsku dok je za područje Kvarnera i Kvarnerića i Velebitskog kanala proglašena crvena uzbuna što znači da je vreme izuzetno opasno.

Kamere su snimile sneg i na graničnom prelazu Macelj prema Sloveniji.

Foto: Printskrin

 

- Strašno, koliko god da je bilo 30 stepeni u aprilu, ni ovo nije normalno. Ima skoro 20 stepeni manje nego juče... Moramo ponovo da uključimo grejanje, spakovala sam zimnicu, sad moram da je iznesem - rekla je jedna meštanka Osijeka.

Vatrogasci su imali pune ruke posle u Osijeku zbog oborenih stabala i polomljenih grana.

Sneg je iznenadio i stanovnike Slovenije.

Jak olujni vetar praćen kišom koji je jutros zahvatio Hrvatsku, u poslepodnevnim satima stigao je i u BiH.  

U Banjaluci su naleti vetra i do 40 kilometra, očekuju se padavine, koje su u pojedinim delovima Republike Srpske već počele, i najavljeni pad temperature koji večeras neće iznositi više od osam stepeni Celzijusa.  

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Republici Srpskoj popodne i uveče očekuje se umeren do jak vetar, a u višim predelima u Krajini povremeno i olujne jačine. Očekuju se udari od 40 do 60 kilometara na čas.

BONUS VIDEO: Dolazak predsednika Vučića na Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?