HRVATSKA KUPILA AMERIČKA BORBENA VOZILA BREDLI: Rat Plenkovića i Milanovića se nastavlja

Novosti online

21. 01. 2022. u 21:49

PREMIJER Andrej Plenković izjavio je u petak u Zadru vezano za najnovije večerašnje priopštenje iz Kabineta predsednika RH, da neki odmaraju, a neki rade -'mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom mnogo bolji aranžman kada je riječ o borbenim vozilima pešadije Bredli, dodao je.

ХРВАТСКА КУПИЛА АМЕРИЧКА БОРБЕНА ВОЗИЛА БРЕДЛИ: Рат Пленковића и Милановића се наставља

Foto: EPA

Predsednik Vlade danas je u službenoj poseti Zadarskoj županiji.

Večeras se u Zadru osvrnuo na saopštenje Kabineta predsednika Republike Zorana Milanovića, u kojem se tvrdi da premijer i ministar obrane ne žele da skinu oznaku tajnosti sa zaključaka Inspektorata obrane o tome da lu je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Robert Hranj u svom postupanju kršio Zakon o odbrani, jer mu - žele naneti štetu.

-Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom, kada je riječ o Bredlijima, borbenim vozilima pešadije, dogovorili mnogo bolji aranžman za Hrvatsku - i u finansijskom smislu i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena. Sledeće nedelje ćemo malo detaljnije izvestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade, onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i odbranu, izjavio je novinarima Plenković.

Foto Tanjug

Zoran Milanovič i Andrej Plenković

Dodao je kako taj dokument Inspektorata obrane, nije ni Vladin ni njegov, nego Inspektorata obrane.

-Još jednom upućujem predsednika da sarađuje s ministrom obrane (Mario Banožićem). Njegova konstatacija u pismu koje je uputio meni, da on više ne može sarađivati s ministrom obrane je apsolutno neprihvatljiva. Po toj logici bi svatko od nas mogao reći da s nekim ne može i ne želi da sarađuje. To nije kultura dijaloga u Hrvatskoj 2022. godine i upućujem predsednika na saradnju i razgovor s ministrom odbrane, poručio je premijer Plenković.

Podsetio je da je projekt nabavke borbenih vozila pešadije za Hrvatsku vojsku projekt njegove prve vlade 2017. godine.

-Realizovaće se, finansijska sredstva biće osigurana, dobićemo sposobnost Hrvatske vojske; tvornica Đuro Đaković specijalna vozila ima će posao i prihode i treće – osnažićemo partnerstvo sa Sjedinjenim Državama, dodao je premijer Plenković.

Na kraju celodnevne posete Zadarskoj županiji premijer je u Zadru razgovarao sa županom Branimirom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem o projektima koji su planirani za ovu godinu, a koji će se realizovati uz veliku Vladinu pomoć.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri