MERKUR KREĆE DIREKTNIM HODOM: Astro savet za četvrtak, 25. april - Blizancima, Devicama i Škorpijama kreće nabolje

Astrolog Marina Jungić Milošević

25. 04. 2024. u 07:00

ZAŠTO svi znaju za retrogradni Merkur? Zato što se najčešće spominje njegovo prividno (posmatrano sa naše planete) kretanje unazad.

МЕРКУР КРЕЋЕ ДИРЕКТНИМ ХОДОМ: Астро савет за четвртак, 25. април - Близанцима, Девицама и Шкорпијама креће набоље

Foto: Profimedia

Prividno, jer planete ne mogu da idu u rikverc. I zato što se Merkur tako kreće tri, a nekad i četiri puta godišnje. I zato što je Merkur važan za komunikaciju među ljudima (kod starih Grka on je Hermes, glasnik bogova), saobraćaj, biznis, dogovore, ugovore, ljubavni život, putovanja, školu, učenje, rodbinske i odnose sa saradnicima, komšijama, a roditeljima s decom.

Odgovoran je naš retrogradni Merkur i za kvarove na kućnim aparatima, automobilima, laptopovima, kao i za "bagovanje" i viruse na internetu, za čudna "nestajanja" predmeta po kući, koje se kasnije iz čista mira pojave tamo gde i očekujete da ih nađete...

Foto: Profimedia

Danas Merkur kreće direktnim hodom sa 16. stepena (stepena koji odgovara četvrtom zodijačkom znaku, koji simbolizuje dom, porodicu, privatni biznis, domovinu, želudac, kao što vidite, široka je to simbolika) Ovna, i to preko asteroida Gold s kojim je već neko vreme u konjunkciji, ali će od danas njihov spoj sve bolje uticati na finansije.

Možda ne baš danas, jer je Mesec još u tajanstvenoj, podozrivoj Škorpiji, preko puta Algola, ali će već od sutra postepeno početi da se oseća da smo prodisali kada je reč o gore navedenim oblastima kojima Merkur upravlja. Svi znaci će to osetiti, ali prvo Blizanci i Device, kojima vlada, kao i Škorpije, gde je egzaltiran (ima vrlo jak uticaj). Krenuće im bolje i na poslovnom i na emotivnom planu. Ribe i Strelčevi takođe će osetiti ovo kretanje Merkura, najviše u ljubavi, jer Merkur upravlja njihovim astrološkim poljem partnerskih odnosa.

Foto: Profimedia

Bitno je takođe što Merkur, od danas, direktnim hodom ide ka asteroidu Hiron, što Ovnovima donosi suočavanje s nekim događajem iz prošlosti, koji je njihova slaba tačka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)