NAPRAVITE SAMI: Oplemenite dom pletenim detaljima

Bojana Jovanović

09. 04. 2024. u 21:00

Nema ništa lepše od toga kada sami, svojim rukama, napravite nešto u čemu ćete uživati vi i vaši najbliži. Dobro znate o čemu pričamo ako vam pletenje nije strano, ali zašto biste se ograničili samo na garderobu? Vaši spretni prsti mogu da naprave najrazličitije detalje za kuću, koji će za tili čas od nje napraviti udobni, ušuškani dom.

НАПРАВИТЕ САМИ: Оплемените дом плетеним детаљима

Foto Shutterstock

Ali to ne znači da bi trebalo da se obeshrabrite ukoliko ne vladate ovom veštinom, jer ručno pletenih detalja ima i u prodaji. Veoma su popularan izbor prilikom ukrašavanja enterijera.

Pletene korpice različitih veličina uz estetsku mogu imati i upotrebnu vrednost – u zavisnosti od veličine u njima možete da držite sitnice, poput ključeva ili šalova i marama, ali i knjige i časopise. Činija sa poklopcem tirkizne boje kao da je stvorena da u sebi "čuva" šećer u kesicama, a svaki put kada je (uz kafu ili čaj) otvorite, napravićete sebi mali ugođaj. Vaše omiljene šolje za topli napitak možete da "obučete" u štrikano odelce željene boje i dezena. Na ovaj način možete da "ogrnete" i stalak za olovke ili pribor za pletenje, pa i šerpu prilikom iznošenja na sto. Podmetači za posuđe takođe mogu biti pleteni, jer je vuna odličan izolator, a izgledaće potpuno originalno kada je spustite na sto. Sedalni deo stolice takođe možete da ištrikate, kao i jastučiće koje ćete lako postaviti na bilo koju fotelju. Odlično se uklapaju uz nameštaj od ratana, ali i uz moderne forme i materijale. Okrugli tabure za sedenje sjajno izgleda kada je ispleten, a šarama se možete poigrati po želji, čineći od njega vedar komad nameštaja. Uz sedenje, dobro mu, na vrhu, pristaju i knjige, odložene tokom čitanja, kao i poslužavnik sa kafom.

Korpu za veš takođe mogu napraviti vaši vredni prsti, kao i zavesu ili mrežasti držač za viseće biljke, pa i ćebence veselih boja za razdraganog mališana.

Među originalnijim detaljima je i korpa sa povrćem koju možete čitavu da ispletete. Tako šargarepe, celer, cvekla, paradajz i kelj mogu biti sačinjeni od vunice, kao i džakče ili korpa iz koje vire. Sasvim je sigurno da niko neće odoleti da ih uzme u ruku, a vaši najmlađi će se rado igrati sa svakim od njih, usput učeći o povrću na lak način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave