BLISKOST STUDENATA I TRKAČKE ZAJEDNICE: Fakultet za sport i Beogradski maraton potpisali protokol o saradnji

Lj.B.

05. 04. 2024. u 12:23

Beogradski maraton, najmasovniji međunarodni sportski događaj u Srbiji, biće održan se na ulicama glavnog grada 28. aprila, i prema najavama organizatora biće oboreni rekordi u broju učesnika. Simbolično, na Dan studenata Univerziteta u Beogradu, potpisan je protokol o saradnji Beogradskog maratona sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja UB.

БЛИСКОСТ СТУДЕНАТА И ТРКАЧКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: Факултет за спорт и Београдски маратон потписали протокол о сарадњи

univerzitet u beogradu

Fakultet, kao najstarija visokoškolska institucija u oblasti sporta u okruženju, od svog nastanka kroz različite vidove obrazovnih programa i istraživačkih projekta bavila se jednom od najzahtevnijih trkačkih aktivnosti – maratonom, istakla je dekanka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Sanja Mandarić i dodala: “Protokol o saradnji sa Beogradskim maratonom predstavlja novu stepenicu u razvoju sportskih nauka, ali i priliku da se zajedničkim aktivnostima promovišu fizička aktivnost i zdrave životne navike. Ujedno, neposrednim učešćem u organizaciji ovako značajne sportske manifestacije, studentima se pruža mogućnost da steknu praktične veštine i primene teorijska znanja u neposrednoj praksi”.

”Očekujemo da studenti kroz naše zajedničke akcije osete još veću povezanost sa Beogradskim maratonom. Takođe, naučna istraživanja studenata i profesora, koji će kroz svoje ankete moći da komuniciraju sa trkačkom zajednicom, doprineće da dođemo do statističkih parametara, kako bismo događaje koje organizujemo još više prilagodili realnim potrebama svih učesnika”, rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i izrazio veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave