POČINJE “STRIP KAIŠ”: Međunarodni konkurs u Dečjem kulturnom centru Beograd

V.V.S.

05. 02. 2021. u 20:52

MEĐUNARODNI konkurs "Strip kaiš" održavaće se od 6. do 11. februara u Dečjem kulturnom centru Beograd, saopšteno je iz ove institucije.

ПОЧИЊЕ “СТРИП КАИШ”: Међународни конкурс у Дечјем културном центру Београд

Dečji kulturni centar

Strip-kaiš je najjednostavnija, ipak veoma zahtevna forma priče u slikama: potrebno je u nekoliko kadrova ispričati jezgrovitu i zanimljivu zamisao koja je kompoziciono i likovno dobro upakovana, tako da su su pažnju žirija privukli oni stripovi koji su kao film imali dobru režiju, i oni će biti izloženi virtuelno, precizirano je u saopštenju iz ove institucije.

Na onlajn konkurs stiglo oko 870 radova dece i mladih, od pet do osamnaest godina iz zemlje i inostranstva: Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Finske i Indije.

Najbolje će ocenjivati stručni žiri: Mileta Miloradović, karikaturista i likovni pedagog, strip autori Vladimir Vesović i Filip Stanković, i Uroš Maksimović, grafički dizajner i illustrator.

Program počinje sutra virtuelnom izložbom “Strip kaiš” a istog dana biće priređena radionica iz teorije i prakse “Sve tajna karikature za radoznale”, koju vodi član žirija Mileta Miloradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)