SVESRPSKI DEČJI SABOR: Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije, od 23. do 26.maja, U Beogradu

V.V.S.

22. 05. 2024. u 13:49

FESTIVAL dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije, pod nazivom "Svesrpski dečji sabor 2024.", održava se od 23. do 26.maja, na Velikoj sceni "Donka Špiček" Dečjeg kulturnog centra Beograda.

СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР: Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије, од 23. до 26.маја, У Београду

foto Promo

Sabor okuplja decu od devet do trinaest godina, a cilj manifestacije je uspostavljanje trajnih veza sa zemljom porekla, razvijanje osećanja pripadnosti i povezivanje sa vršnjacima iz Srbije. Ove godine u Beograd dolazi Vukovarsko pevačko društvo "Javorčići" iz Hrvatske, Teoretska gimnazija "Dositej Obradović" iz Temišvara (Rumunija), srpske dopunske škole iz Ljubljane i Kopra (Slovenija), kao i iz Bajerna (Nemačka).

U okviru manifestacije biće upriličen prijem i izložba u Domu Narodne skupštine Srbije, kao i koncert u Dečjem kulturnom centru Beograd, gde će dečji ansambli prikazati na koji način se bave negovanjem srpske kulture i tradicije. Učesnike očekuju i interaktivni dramski programi "Ko je bio Marko Mrnjavčević" i "Nasmešite se - ptičica", obilazak centra grada i Hrama Svetog Save, učešće u kreativnim radionicama i sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Susret dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije, odvija se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, a u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!