PRIČA O CVRČKU: Po motivima Tona Telehena urađena predstava u režiji Nikole Zavišića

V.V.S.

21. 05. 2024. u 14:05

U MALOM pozorištu "Duško Radović" u petak, 24. maja,premijerno će biti izvedena predstava za decu po motivima romana Tona Telehena (u režiji Nikole Zavišića) - "Kako je ozdravio Cvrčak".

ПРИЧА О ЦВРЧКУ: По мотивима Тона Телехена урађена представа у режији Николе Завишића

foto B.Abdulović

- Holandski dečiji pisac Ton Telehen je na našim prostorima već dve decenije prisutan autor nestvarno duhovitih, inteligentnih i nežnih priča o životinjama. Te životinje žive u njegovoj izmišljenoj Šumi i svoje živote ispunjavaju zabavnim, britkim, mudrim, dubokomislenim razgovorima. One razgovaraju na jednostavan i direktan način o važnim temama i dilemama koje ih zanimaju i muče, te na taj način upoznaju mladu čitalačku publiku sa pojmovima i stanjima duše o kojima se ne govori često. Upravo nam priče Tona Telehena na najbolji način potvrđuju da i sasvim mlada publika, kako čitalačka tako i pozorišna, veoma lako može da se zamisli nad temama koje su naizgled komplikovane - ističe reditelj Nikola Zavišić,koji potpisuje i adaptaciju, dramatizaciju i dizajn svetla.

Scenograf je Jelena Radović,kostimograf Suna Kažić, dok su se scenski pokretom bavili Tamara Pjević i Jakša Filipovac. Igraju Dubravka Kovjanić,Katarina Dimitrijević, Đorđe Stojković,Nikola Kerkez, Dušica Sinobad i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!