NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NAGRADE ZA „BOG MASAKRA“: Nova značajna priznanja Kraljevačkom pozorištu

G. ĆIROVIĆ

20. 05. 2024. u 13:15

Na 68. Festivalu Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije održanog u Užicu, predstava „Bog masakra“ Kraljevačkog pozorišta dobila je dve nagrade čime je nastavljen niz uspešnih festivalskih nastupa ove ugledne ustanove kulture.

НАГРАДЕ ЗА „БОГ МАСАКРА“: Нова значајна признања Краљевачком позоришту

Kraljevačko pozorište

Žiri Okruglog stola kritike - Borislav Matić, Aleksandra Glovacki i dr Zoran Maksimović, jednoglano je odlučio da nagradi ovu predstavu Kraljevačkog pozorišta, dok je za svoju rolu u ovom komadu ravnopravnu glumačku nagradu dobio Miloš Lazić.

- Predstava u režiji Igora Pavlovića, koja predstavlja zaokruženo i uspešno umetničko ostvarenje, polazi od istoimene građanske komedije Jasmine Reze, ali hrabro reinterpretira komad kao tragediju koja govori o nemoći civilizacije da se suoči sa nasiljem i da ga spreči. Kroz priču o licemerstvu roditelja iz navodno prefinjene građanske klase i njihovoj nedovoljnoj brizi o deci, „Bog masakra“ pokušava da odgovori na pitanje kako je došlo do masakra u „Ribnikaru“ i dominacije nasilja u savremenom društvu – navodi se u obrazloženju žirija. - Rediteljsko kreativno tumačenje drame oživljava četvoro mladih, talentovanih i uverljivih glumaca – Svetlan Milenković, Aleksandra Arizanović, Vladimir Jovanović i Miloš Lazić, a izvođenje predstave u kamernoj postavci stvara osećaj intimnosti između publike i izvođača, čineći publiku delom ove priče kao što ona i jeste u stvarnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu