SVE ŠTO JE PREŠUTJELA: Autorski projekat hrvatske glumice Mie Begović u "Madlenianumu"

V.V.S.

17. 05. 2024. u 17:25

AUTORSKI projekat glumice Mie Begović "Sve što sam prešutjela", dve večeri za redom ( 18. i 19.maja) biće izveden na Maloj sceni Opere i teatra "Madlenianumu".

СВЕ ШТО ЈЕ ПРЕШУТЈЕЛА: Ауторски пројекат хрватске глумице Мие Беговић у Мадлeниануму

foto N.Skenderija

U središtu monodrame poznate hrvatske glumice je žena u ranim pedesetim koja na samoironičan i duhovit način, priča o svojim iskustvima. Govori o svojim usponima i padovima i kako je samo njen bezuslovni optimizam i vizija boljeg sutra održala u trenucima neizbežnih životnih "neprijatnih" situacija.

Pričajući o svom detinjstvu, odrastanju, kao i sazrevanju(jer za nju starenje ne postoji ni kao glagol u hrvatskom jeziku),kako se najavljuje, poznata glumica zabavlja publiku svojim odnosom prema profesiji, odnosom sa kolegama, prijateljstvima (kako ženskim tako i muškim), prema "bivšim" tako i eventualno "budućim".

Profesijom glumica odgovara na najčešća pitanja koje joj publika, kao i poštovaoci trač rubrika, postavljaju. Od toga kako uspeva da zapamti toliko teksta, kako se bori sa viškom kilograma a mora da "uđe" u prošlogodišnji kostim, pa pokušava da objasni i to zašto na ekranu izgleda puno deblje. Slaveći svoj radni jubilej, priseća se anegdota koje su obeležile njenu bogatu karijeru...

Predstava je dobila Prvu nagradu publike na Međunarodnom festivalu monodrame u Bitolju, Makedonija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!