"MALI RATOVI" U ZENICI: Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske i Sterijinog pozorja ne Festivalu BH drame

V.V.S.

09. 04. 2024. u 17:57

PREDSTAVA "Mali ratovi i kabine Zare", rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Sterijinog pozorja Novi Sad, učestvovaće u takmičarskom programu Festivala BH drame Zenica 2024.

МАЛИ РАТОВИ У ЗЕНИЦИ: Представа Народног позоришта Републике Српске и Стеријиног позорја не Фестивалу БХ драме

foto NP Republike Srpske

Komad Vide Davidović, u režiji Ivice Buljana i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta RS, praizvedbu je imao 15. marta ove godine, a na festivalu u Zenici biće izveden 29. maja.

U takmičarskom programu festivala je šest predstava: osim predstave "Mali ratovi i kabine Zare", na programu su i "Režim iscjeljenja" prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, "Jedan je Muhamed Ali" (tekst Almira Imširevića, režija Dine Mustafića) i izvođenju Narodnog pozorišta Sarajevo. U konkurenciji je i "Sanjao sam da sam se probudio" po tekstu Željka Hubača (režija Dino Mustafić) i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, "Tri prikazivanja Boga" prema tekstu i u režiji Aleša Kurta (produkcija Narodnog pozorišta Tuzla),kao i predstava "Stotinu malih smrti" inspirisana tekstovima Semezdina Mehmedinovića, u režiji Jovane Tomić i produkciji Sarajevskog ratnog teatra - SARTR.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave