"VIDARI" U POSETI ŠKOLAMA: Program Galerije 73 i Udruženja lekara pesnika

M.A.K.

09. 04. 2024. u 17:18

POVODOM Međunarodnog dan zdravstvenih radnika (7. april), u sredu u podne, u Osnovnoj školi "Filip Kljajić Fića" će se čukarički školaraci družiti sa članovima Udruženja lekara pesnika "Vidar".

ВИДАРИ У ПОСЕТИ ШКОЛАМА: Програм Галерије 73 и Удружења лекара песника

Foto promo

Inicijativa je potekla iz Galerije 73, a odmah su je prepoznali članovi "Vidara", a ideju je podržala Osnovna škola "Filip Kljajić Fića".

- Kultura može da pomogne i obrazovanju u smislu jedne nadogradnje i pomaže deci da unaprede svoje kreativno stvaralaštvo - ističe Mirela Pudar direktorka Galerije `73, navodeći da ovim programom, čiji su i organizatori, spajaju kultura, humanost i obrazovanje.

Udruženje lekara pisaca "Vidar" je osnovano 2013. godine, na inicijativu dr Radmile Šehić, sa nemrom doprinese podizanju nivoa opšte kulture i promoviše lepe izgovorene i napisane reči. osnivačko jezgro činili su profesor dr Branislav Goldner, primarijus dr Mirjana Danilović, dr Zorica Kuburović, dr Zorica Arsić Mandarić, primarijus dr Ljubiša Jovanović i dr Ivan Ristić. Trenutno Udruženje čini oko 50 članova, iz Srbije ali i sveta. Mnogi članovi su, pre ulaska u "Vidar", imali književno iskustvo, a neki su bili i članovi Udruženja književnika Srbije. Njihova brojna predstavljanja u proteklom periodu organizovana su i u Galeriji 73, koja je podržala i program "Vidar u školama". Zamišljeno je da se tokom susreta sa školarcima govore delovi pesničkog opusa članova Udruženja "Vidar", i vode razgovori sa decom i nastavnicima. Prethodna druženja organizovana su u u školi "Kosta Abrašević" iz Resnika i 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave