UMETNOST INTERPRETACIJE: Knjiga Aleksandra Serdara o učenju legendarnog pijaniste i pedagoga Artura Šnabela

V.V.S.

18. 03. 2024. u 15:28

U GALERIJI Kolarčeve zadužbine, u utorak 19.marta, biće održana promocija knjige "Umetnost interpretacije" Aleksandra Serdara, objavljene u izdanju "Čigoja štampa" i Muzikološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti.

УМЕТНОСТ ИНТЕРПРЕТАЦИЈЕ: Књига Александра Сердара о учењу легендарног пијанисте и педагога Артура Шнабела

foto Promo

Knjiga predstavlja i objašnjava racionalni pristup interpretaciji muzičkog dela koji je zasnovan na učenju legendarnog pijaniste i pedagoga Artura Šnabela, kao i iskustvima jednog od njegovih najznačajnijih učenika, Leona Flajšera. Serdar je tokom pet godina studirao kod Leona Flajšera na Univerzitetu "Pibodi" i Univerzitetu "Džon Hopkins" u Baltimoru, SAD.

Pored autora (koji će se predstaviti i kao pijanista)na promociji će govoriti dr Katarina Tomašević( direktor Muzikološkog instituta SANU), dr Ivana Medić (nučni savetnik Muzikološkog instituta SANU), dr Sonja Marinković (redovni profesor FMU u Beogradu) i mr Branko Penčić, redovni profesor i šef katedre za klavir FMU u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!