NAGRADA EUROPA CINEMAS: Prestižno priznanje za DKC i najbolji ovogodišnji bioskopski program u Evropi

V.V.S.

13. 12. 2023. u 17:22

U BIOSKOP Dvorane Kulturnog centra u Beogradu stigla je prestižna nagrada Europa Cinemas za najbolji ovogodišnji bioskopski program u Evropi.

НАГРАДА EUROPA CINEMAS: Престижно признање за ДКЦ и најбољи овогодишњи биоскопски програм у Европи

foto Arhiva "Novosti"

Menem Riša, koordinator mreže Europa Cinemas za zemlje Balkana, predao je nagradu kolektivu DKC i kako je istakao 81 odsto ukupnih projekcija u ovom bioskopu u 2023. godini bilo je posvećeno evropskim filmovima, uključujući i srpske filmove.

Preuzimajući nagradu, Zorana Đaković Miniti, pomoćnica direktora za program u KCB-u, izjavila je da je ova nagrada potvrda kvaliteta dugogodišnjeg rada, ideja i vizija kojima je Marija Marinčić Majdak otvorila put, a koji su potom sledili Nebojša Popović i svi ostali urednici: Melina Pota, Bojan Vuletić, Maja Uzelac, Stefan Arsenijević, Ivan Aranđelović, kao i dugogodišnja glavna urednica Vesna Danilović.

- Nadam se da je ova nagrada podstrek ne samo nama koji radimo ovde, već i vama koji gledate filmove u ovom bioskopu, ali i svima koji ulažu svoje znanje u radu u kulturi i umetnosti trudeći se da ističu pre svega kvalitet, a ne profit. Dakle, ima smisla što ovo radimo - istakla je Zorana Đaković Miniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku