NAPADNUTI SRBI NA KOSOVU I METOHIJI: Oglasio se gradonačelnik Severne Mitrovice (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2021. u 15:35

GRADONAČELNIK opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije osuđuje današnji napad na dvojicu srpskih mladića,koji se desio danas, u prepodnevnim časovima na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici u Severnoj Mitrovici.

НАПАДНУТИ СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Огласио се градоначелник Северне Митровице (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Tom prilikom povređeni su mladići koji su mirno sedeli i nanete su im povrede u predelu glave zbog kojih su zbrinuti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Prema izjavama povređenih mladića, napadači su bili albanske nacionalnosti, koji su nakon napada pobegli u pravcu glavnog mosta na Ibru koji razdvaja Severnu Mitrovicu i Južnu Mitrovicu.

Pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije i međunarodnih bezbedonsnih institucija pozivam da pojačaju budnost i preventivno deluju jer u kratkom vremenskom intervalu ovo je drugi međuetnički napad na Srbe u Severnoj Mitrovici.

Dok politički predstavnici Srba pozivaju na uzdržanost i traže jasnu reakciju institucija to se isto ne može reći i za pojedine predstavnike centralnih institucija u Prištini.

Još jednom pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve  incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku