PUŠKU DRŽALA U SPAVAĆOJ SOBI: Saslušana baba dečaka iz Mladenovca koji je ubio brata

S. J. M.

08. 07. 2023. u 12:19

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Vesna L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata u Mladenovcu.

ПУШКУ ДРЖАЛА У СПАВАЋОЈ СОБИ: Саслушана баба дечака из Младеновца који је убио брата

Foto: N. Skenderija

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti. 

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku "bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13.15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške ubio dve godine mlađeg, rođenog brata.

BONUS VIDEO: MAJKA NEMA OD BOLA - Prvi snimci sa mesta gde je stradao dečak u Vranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!