UŠETALA, UZELA 1,3 MILIONA EVRA I OTIŠLA: Filmska pljačka u Herceg Novom - u kom pravcu vodi istraga

B. DABIĆ

17. 04. 2023. u 19:00

CRNOGORSKA policija već šest dana traga za ženom koja je 12. aprila u Herceg Novom, koristeći falsifikovana dokumenta Budvanke M. O., klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla neverovatnih 1,3 miliona evra. Kako saznajemo, ona je čak dva puta bila u banci sa lažnim dokumentima, a njen pravi identitet još nije poznat.

УШЕТАЛА, УЗЕЛА 1,3 МИЛИОНА ЕВРА И ОТИШЛА: Филмска пљачка у Херцег Новом - у ком правцу води истрага

Foto: Printskrin

- Policija još nema njeno ime. Ona je sa lažnom ličnom kartom došla u banku jedan dan i tražila da se pripremi novac, a zatim je sutradan došla i podigla celokupan iznos - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

Sigurnosne kamere jasno su snimile lik osumnjičene za pljačku, a prema nezvaničnim informacijama, identifikator ličnih dokumenata nije radio. Sve vreme koliko je pljačkašica provela u filijali banke u Herceg Novom gde je čekala da podigne milionski iznos tuđeg novca, potpisivala formulare, opušteno gledala dok su službenici izbrojali 1,3 miliona evra, a zatim novac iznela u rancu. Nikome ništa nije bilo sumnjivo.

msku pljačku banke izvela je žena koja, po podacima sa lične karte, ima 42 godine. Prema snimku sa kamera, bila je sportski odevena, podignute crne kose. Policija sada istražuje i da li je neko od službenika Lovćen banke bio saučesnik u ovoj nesvakidašnjoj pljački, a interna istraga se sprovodi i u banci.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali s klijentkinjom M. O, koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru i da nije zahtevala nikakvu isplatu novca koji je čuvala u njihovoj banci. Tek tada je utvrđeno da je novac dat osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na Budvankino ime.

Prema saznanjima "Novosti", u policiji očekuju Budvanku M. O. da da izjavu. Iz Lovćen banke tvrde da je novac osiguran, da će klijentkinja biti obeštećena, te da je reč o "izolovanom slučaju" koji ne može uticati na njihovo redovno funkcionisanje.

ZAŠTITA

- PREDUZETE su sve mere da se oštećeni klijent u celosti zaštiti. U cilju istrage, banka će se u potpunosti staviti na raspolaganje nadležnim državnim organima i neće davati izjave za javnost - saopštili su iz Lovćen banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)