POČINJE NOVO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU: Odbrana traži rekonstrukciju i saslušenje ćerke

S. J. M.

19. 03. 2024. u 07:00

U VIŠEM sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

ПОЧИЊЕ НОВО СУЂЕЊЕ ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ: Одбрана тражи реконструкцију и саслушење ћерке

Foto: Tanjug

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Marjanović se, kako saznajemo, ponovo izjasnio da nije kriv, a njegovi branioci predložili su nove dokaze. Insistirali su da se uradi rekonstrukcija događaja, da se saslušaju svi ljudi koji su bili na nasipu tog 2. aprila, kao i da se ispita ćerka Zorana i Jelene, koja je tog dana sa njima bila na nasipu, a kada je majka otišla da trči ostala je sa ocem.

Marjanović bi danas trebalo detaljno da iznese odbranu, osim ako ne ostane pri onom iskazu koji je već dao, kada mu je pre nekoliko godina počelo suđenje.

On je nakon tog prvog procesa prvostepeno bio osuđen na 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje.

Zoran Marjanović je inače uhapšen nekih godinu i po dana nakon ubistva Jelene i u pritvoru je tada proveo deset meseci. On mu je ukunut u junu 2018. godine i od tada se branio sa slobode. Sudija koja ga je prvostepeno osudila ponovo mu je odredila i pritvor nakon izricanja te presude, pa je u njemu proveo godinu dana, pošto mu ga je Apelacija ukinula u oktobru prošle godine.

Marjanović je na suđenjima tvrdio da nije ubio svoju suprugu. Po savetu advokata nije odgovarao na pitanja tužioca.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!