IZ PRITVORA PUŠTEN JEDAN OD OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO MILANA JOROVIĆA: Nema više uznemirenja javnosti

S. J. M.

22. 05. 2024. u 14:43

JEDAN od osumnjičenih za učešće u ubistvu Milana Jorovića 21. juna 2023. godine u Zemunu Igor G. u ponedeljak je pušten iz pritvora. Ostala dvojica osumnjičenih Goran Mirković, koji se tereti da je pucao u Jorovića i Drako K. ostali su u centralnom zatvoru u Beogradu.

ИЗ ПРИТВОРА ПУШТЕН ЈЕДАН ОД ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА УБИСТВО МИЛАНА ЈОРОВИЋА: Нема више узнемирења јавности

Foto: Printskrin

Svoj trojici je Viši sud u Beogradu 26. aprila produžio pritvor, ali su se branioci žalili i Apelacioni sud je pre nekoliko dana prihvatio deo žalbe kao osnovan i ukinuo im svima određenje pritvora po osnovu uznemirenja javnosti. Kako je Igoru G. to bio jedini osnov, on je izašao da se u daljem postupku brani sa slobode, dok je Mirković zadržan zbog opasnosti od bekstva, a Darko K. zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Apelacioni sud je u svom rešenju naveo da je prvostepeni sud propustio da ceni da je neophodno da uznemirenje bude takvo da po obimu i intenzitetu prevazilazi uobičajeno i može da ugrozi nesmetano vođenje krivičnog postupka. Njihov zaključak je da sada uznemirenje više nije takvog intenziteta, kao nakon izvršenja krivičnog dela pre 11 meseci, pa je ukinut taj osnov za pritvor osimnjičenima.

Optužnicu protiv njih trojice za teško ubistvo u saizvršilaštvu Više tužilaštvo je podiglo pre nekoliko meseci, ali je ona sada na dopuni istrage. Prema njoj Mirković se tereti da je neposredni izvršilac i da je pucajući likvidirao Jorovića. On je vozeći motor maskiran u dostavljača hrane u sred dana oko 14 časova pucao iz pištolja, ispalio deset metaka, pa je pogođeni Jorović na licu mesta preminuo.

Druga dvojica se terete da su u periodu od početka aprila, pa do dana ubistva zajedno sa Mirkovićem opservirala Jorovićevo kretanje.

Kako se sumnja i kako su snimile nadzorne kamere Mirković je tog dana na motoru pratio Jorovića u njegovom vozilu. Kada se on parkirao nedaleko od kuće u Altini, ubica je zaustavio motor, i sa kacigom na glavi mu se približio i zapucao. Kada je Jorović pao pored auta, prišao mu je još bliže i pucao u glavu i nakon toga je pobegao motorom.

Nekih dvadesetak dana kasnije Mirković, Igor G. i Darko K. su uhapšeni. Na saslušanju u tužilaštvu branili su se ćutanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova