U STANU DRŽAO KOKAIN, PIŠTOLJ I METKE: Podignuta optužnica

S. J. M.

22. 05. 2024. u 14:15

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Novaka R. (40) zbog sumnje da je neovlašćeno držao 44,35 grama kokaina i vatreno oružje I municiju.

У СТАНУ ДРЖАО КОКАИН, ПИШТОЉ И МЕТКЕ: Подигнута оптужница

FOTO: Arhiva novosti

Novak R. je optužen za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 10 godina  i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kaznakoja, a to su krivična dela u nadležnosti osnovnog suda.

Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno i mesno nenadležnim i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, što je Viši sud u Beogradu i usvojio i doneo rešenje da se spisi predmeta dostave Trećem osnovnom sudu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.
Tužilaštvo je sudu takođe predložilo da Novaku R. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, što je usvojeno.
Optužnicom se Novaku R. na teret stavlja da je u stanu u kojem neprijavljeno boravi, u frižideru držao 43,17 grama opojne droge kokain, dok je džepu jakne držao staklenu vijalicu sa integrisanom kašičicom u poklopcu sa 1,18 grama iste opojne droge.
Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u istom stanu neovlašćeno držao pištolj marke "Steyr" sa uklonjenim fabričkim brojem i ukupno 40 komada metaka različitog kalibra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!