NOVOSTI SAZNAJU: Tužilaštvo u Vranju formiralo predmet nakon smrti porodilje iz Preševa

Jelena Stojković

15. 05. 2024. u 13:41

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, po izveštaju Policije o smrti porodilje na Odeljenju ginekologije u Vranju formiralo je predmet zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlje ljudi i krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво у Врању формирало предмет након смрти породиље из Прешева

Foto: J.S.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi u Vranju, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja od svih lekara i medicinskog osoblja koji su učestvovali u lečenju pacijentkinje, kao i zahtev zavodu za sudsku medicinu u Nišu, za hitno dostavljanje obdukcionog zapisnika sa zaključkom.

Povodom smrti M. A iz okoline Preševa, do koje je došlo prilikom porođaja dana 17.4.2024. godine u Zdravstvenom centru u Vranju  Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt M. A.

Dana 24.4.2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavLjen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u  Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju.

Novostima je danas rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu  da do danas nisu dostaljeni traženi izveštaji.

Podsećamo da je iz Višeg javnog tužilaštva saopšteno da je imajući u vidu da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodiLje ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem,  predmet je prosleđen na daLju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela Nesavesno pružanje lekarske pomoći , koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao Teško delo protiv zdravLja Ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)