FALSIFIKOVALI HRANU I KUĆNU HEMIJU: Posle hapšenja dvoje Novosađana, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu (FOTO)

Lj.P.

26. 04. 2024. u 15:29

U ZAJEDNIČKOJ akciji Policijske uprave Novi Sad Odeljenja kriminalističke policije, Uprave kriminalističke policije – Službe za suzbijanje kriminala, Republičke tržišne inspekcije kojom je koordiniralo Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, 25. aprila izvršeno je pretresanje na više adresa u Veterniku, Bačkom Jarku i Barajevu, kojom prilikom je na adresama u Veterniku pronađena velika količina falsifikovanih proizvoda kućne hemije kao i oprema za proizvodnju falsifikovanih proizvoda (pripremljena ambalaža, etikete, hemikalije i oprema za proizvodnju) , saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

ФАЛСИФИКОВАЛИ ХРАНУ И КУЋНУ ХЕМИЈУ: После хапшења двоје Новосађана, огласило се Основно јавно тужилаштво у Новом Саду (ФОТО)

FOTO.Lj.P.

Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu, kako se dalje navodi,  biće podneta krivična prijava protiv troje osumnjičenih,  J.S. (42) i J.M. (51) zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz čl. 238 st. 2 Krivičnog zakonika i krivičnog dela nedozvoljena trgovina iz čl. 235 st. 1 Krivičnog zakonika, dok je protiv M.M. (46) podneta krivična prijava za pomaganje u izvršenju krivičnog dela iz čl. 238 st. 2 Krivičnog zakonika. 

-  Osumnjičenima J.S. i J.M. određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova u kom roku će biti privedeni kod postupajućeg javnog tužioca radi saslušanja -  navode u OJT. -  U predmetu se nastavlja dalji rad, izvršiće se potrebna veštačenja i druge dokazne radnje u cilju utvrđivanja obima ilegalne proizvodnje i eventualnog učešća drugih lica u izvršenju navedenih krivičnih dela. 

Roba koja je predmet krivičnog dela je privremeno oduzeta od strane Republičke tržišne inspekcije i ista je preneta u skladišni prostor gde će biti obezbeđena.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)