MALI SENTA JOŠ NE SVEDOČI: U nastavku suđenja u slučaju "Jovanjica1"

J.D.Lj.

24. 04. 2024. u 15:49

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje u postupku "Jovanjica 1", zbog nelegalne proizvodnje i prodaje više od 600 kilograma kanabisa, za šta se terete vlasnik tog imanja Predrag Koluvija i još nekoliko optuženih.

МАЛИ СЕНТА ЈОШ НЕ СВЕДОЧИ: У наставку суђења у случају Јовањица1

Foto N. Skenderija

Postupajući tužilac Saša Drecun zatražio je da se tokom postupka sasluša inspektor Slobodan Milenković Senta, koji je rukovodio akcijom kada je policija novembra 2019. godine upala na "Jovanjicu" i zaplenila rekordnu količinu marihuane.

- Prilikom svedočenja četvorica svedoka policajaca naveli su da će Milenković više reći o nekim stvarima - objasnio je tužilac. - Nakon njihovog izjašnjavanja usledila je medijska stigmatizacija, a samim tim je obezbeđena njegova zaštita od strane specijalne antiterorističke jedinice. Imajući u vidu činjenicu da su se svedoci izjašnjavali o vrlo bitnim pitanjima, smatram da bi trebalo prvo ispitati Milenkovića, pre izvođenja bilo kakvih drugih dokaza.

Postupajući sudija Zoran Ganić izjasnio se o ovom zahtevu.

- Stav ovog veća je da nastavimo sa postupkom onako kako smo mi zamislili. To znači da ćemo nastaviti sa izvođenjem pisanih dokaza i uvidom u foto-dokumentaciju. Svedok će biti ispitan nakon iznošenja ovih dokaza, jer za sada to nije neophodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)