TERAO ŽENE NA PROSTITUCIJU? Produžen pritvor osumnjičenom za trgovinu ljudima, dve žrtve saslušane u skrin-sobi

Lj.P.

18. 11. 2022. u 14:48

TRIDESETŠESTOGODIŠNjEM N.S. iz Sremskih Karlovaca, osumnjičenom da je trgovao ljudima, rešenjem Višeg suda u Novom Sadu, pritvor je produžen do 15. decembra, rekla je za „Novosti“, Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

  ТЕРАО ЖЕНЕ НА ПРОСТИТУЦИЈУ? Продужен притвор осумњиченом за трговину људима, две жртве саслушане у скрин-соби

Foto Privatna arhiva

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke i oštećene, kao i zbog drugih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U dosadašnjoj istrazi su, kako saznajemo, saslušane dve žrtve i one su svoje izjave dale u skrin -sobi, a predstoji saslušanje i treće. U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenima odredio status posebno osetljivog svedoka.

On se sumnjiči da je od aprila do 17. oktobra ove godine u Novom Sadu, upotrebom sile i pretnjama, vrbovao, držao i eksploatisao tri ženske osobe radi prostitucije, odnosno pružanja seskualnih usluga klijentima u većem broju iznajmljenih stanova u Novom Sadu.

Prilikom pretresa stanova koje osumnjičeni koristi, policija je, kako saznajemo, pronašla i praškastu supstancu težine oko 455 grama za koju se sumnja da je heroin, kao i digitalnu vagicu na kojoj su uočeni tragovi sumnjivi na drogu.

Pronađena praškasta supstanca poslata je na veštačenje, a po dobijanju nalaza, Tužilaštvo će se izjasniti u vezi sa kvalifikacijom ovog krivičnog dela.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je N. S. iskoristio lošu situaciju u kojoj su se žene našle i da ih je tako primorao da pružaju seksualne usluge, a ne isključuje se ni mogućnost da ih je navodno i drogirao.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)