MOMIROVIĆ: Domaća privreda je najvažniji stub razvoja države

Novosti online

09. 05. 2024. u 16:02

PRIVREDNI sektor je stub razvoja svake države, a značaj domaćih kompanija i preduzeća je ogroman kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka.

МОМИРОВИЋ: Домаћа привреда је најважнији стуб развоја државе

Foto: Ministarstvo

- Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje - istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd - Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja aerodroma Morava, položaj Čačka je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

- Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinećemo i kvalitetnijem životu građana Republike Srbije - zaključio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je danas tokom dana, u Gornjem Milanovcu, položio vence povodom Dana pobede nad fašizmom u spomen-parku „Brdo mira“ na spomen kosturnici palih boraca takovskog kraja u Drugom svetskom ratu, kao i na spomen-kosturnici Crvenoarmejaca. Takođe, ministar Momirović održao je i sastanak sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem na kome je više reči bilo o najznačajnijim infrastrukturnim projektima, kao i opšterazvojnim projektima za opštinu Gornji Milanovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!