ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ: Podrška velike Kine za našu zemlju izuzetno bitna

Novosti online

07. 05. 2024. u 15:44

POČASTVOVANA sam što je moja zemlja, nekoliko hiljada puta manja od Kine važan partner najmnogoljudnije zemlje sveta što dokazuje i poseta kineskog predsednika Si Đinpinga - poručila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

ЂЕДОВИЋ ХАНДАНОВИЋ: Подршка велике Кине за нашу земљу изузетно битна

Foto: Instagram/ dubravka.djedovic

- Zahvaljujući saradnji sa kineskim kompanijama unapređen je privredni ambijent u istočnoj Srbiji, zaposleno više od 7.000 ljudi sa prosečnim platama od oko 140.000 dinara, značajno višim od republičkog proseka. Budžeti Majdanpeka i Bora su mnogostruko povećani. Kineski partneri zajedno sa domaćim grade brze pruge i autoputeve od čega korist imaju svi građani, ne samo Srbije, već i ostatka Evrope - objavila je ministarka na svom Instagram nalogu.

- Interesi, a veoma često i licemerstva, su karakteristike međunarodne politike, i ne dešava se prvi put da se pojavljuju kritike na račun srpsko-kineske saradnje i prijateljstva, u trenucima kada postoji značajno manja ekononomska koordinacija iz onih centara sa Kinom, iz kojih dolaze takve kritike. Kina je naš spoljnopolitički važan partner i podrška velike Kine u najizazovnijim spoljno političkim trenucima za našu zemlju nam je izuzetno bitna!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku