Banca Intesa dodelila nagrade za najbolje umetničke instalacije napravljene od reciklirane plastike

Promo

26. 04. 2024. u 14:42

U okviru nagradnog konkursa ,,Umetnost bira da reciklira’’, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, predstavila je izložbu i dodelila nagrade za najbolje studentske, umetničke instalacije napravljene od reciklirane plastike.

Banca Intesa доделила награде за најбоље уметничке инсталације направљене од рециклиране пластике

Promo

Konkurs, koji je bio otvoren za studente Fakulteta primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, inspirisan je Banca Intesa Visa Inspire debitnom karticom koja se od prošle godine izrađuje isključivo od reciklirane plastike i pokrenut je s ciljem podizanja ekološke svesti kod mladih, kao i širenju ideje da se predmetima koji više nemaju upotrebnu, može pronaći nova, umetnička vrednost.

U izboru od 10 kreativnih instalacija, stručni žiri koji su činili Marko Vukša i Marko Vuković, ispred Fakulteta primenjenih umetnosti, Ana Udovčić Kričković iz Banca Intesa, kao i Dunja Dejanović, predstavnica kompanije Visa, odabrao je tri pobednička rada, koja su nagrađena vrednim nagradama.

Prvo mesto uz nagradu u vidu električnog bicilkla i vaučera u vrednosti od 20.000 dinara za kupovinu u BPM prodavnicama, dodeljeno je Damjanu Božoviću za skulpturu ,,Na korak do trenutka’’. Električnim trotinetom i vaučerom za kupovinu u Sport Vision prodavnicama u iznosu od 10.000 dinara nagrađena je Teodora Nikolić, za skuplturu ,,Jedinstvo’’, dok je Uroš Radonić s instalacijom ,,Kante’’ zauzeo treće mesto i na poklon dobio bicikl i vaučer za kupovinu u Laguna prodavnicama u iznosu od 5.000 dinara.

„Kao deo Intesa Sanpaolo Grupe, Banca Intesa snažno je posvećena primeni zelenih i principa održivosti u poslovanju, što se posebno ogleda kroz usmerenje na ostvarenje strateških planova karbonske neutralnosti do 2030, kao i nulte neto emisije na nivou Grupe do 2050. godine. Pokrenuti ciljevima održivosti i na lokalu, između ostalog, zajedno sa našim partnerom Visa kreirali smo inicijativu ,,Umetnost bira da reciklira’’, koja ne samo da je udružila naše kolege i klijente u ekološki osvešćenom cilju prikupljanja plastičnih predmeta, već je i nadahnula mlade umetnike da u njihovom recikliranju pronađu dublju i trajniju inspiraciju. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da je zadržimo na duge staze, a mi ćemo kao banka sigurno nastojati da kroz nove projekte i inicijative nastavimo da gradimo put ka zelenijoj i održivijoj budućnosti za sve nas“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Pored dobitnika glavnih nagrada, posebne pohvale za svoje radove dobile su i Danica Simonić, za skulpturu „Meduza’’, kao i Ivana Jevtić, za skulpturu „Puž Golać“, koje su, uz sve ostale učesnike, nagrađene vaučerima u vrednosti od 3.000 dinara za kupovinu u Laguna knjižarama.

,,Kompanija Visa i Banca Intesa su dugogodišnji partneri koji ne dele samo poslovne uspehe već i zajedničke vrednosti, od kojih je između ostalih odgovornost i briga za životnu sredinu u kojoj živimo i radimo. Upravo zato smo posebno ponosni što je baš Visa Inspire kartica, kreirana od reciklirane plastike, nadahnula studente Fakulteta primenjenih umetnosti i čitavu izložbu ,,Umetnost bira da reciklira’’, ukazujući na značaj korporativnog i individualnog akitivizma u cilju očuvanja planete Zemlje,” izjavila je Jovana Tufegdžić, menadžerka korporativne komunikacije kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Banca Intesa Visa Inspire debitna kartica napravljena je od 99% reciklirane plastike, a izdaje se juna 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)