MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Novosti online

22. 04. 2024. u 16:03

EKONOMIJA Srbije zasniva se na dva važna faktora, a to su izvoz i investicije koje su na rekordnom nivou jer se u Srbiji nikada više nije ulagalo, rekao je gostujući na TV Kurir ministar finansija Siniša Mali.

МАЛИ: Никада се у Србији није више улагало

Foto: Printskrin

Naša ekonomija je jaka ali je takođe važno da nastavimo da realizujemo zacrtane projekte iz programa Srbija 2027.

- Gradimo škole, bolnice, puteve. Gradimo čak devet autoputeva i brzih saobraćajnica. Sve ono što smo započeli kroz program „Srbija 2025“, nastavljamo realizujući program „Srbija 2027 – Skok u budućnost" - naveo je Mali i dodao da je sledeća velika stvar koja očekuje Srbiju dobijanje investicionog rejtinga, što samo po sebi nije cilj, nego će imati pozitivan efekat na standard građana.

- Želimo da postanemo deo najrazvijenijih ekonomija, najzdravijih ekonomija sveta, što znači da Srbija dobije investicioni rejting. To automatski znači veću sigurnost i bezbednost za investicije, što odmah čini Srbiju atraktivnijom za investitore. To znači nove fabrike, nova radna mesta, veće plate, veće penzije. To su sve stvari koje radimo zbog naših građana – rekao je Mali.

Ministar finansija je naveo da je neophodno nastaviti sa reformama i da je tokom boravka u Vašingtonu to potencirao na svakom sastanku, naglašavajući da Srbija želi da nastavi da radi zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

- Srbija je jaka, stabilna, ali ima jasan plan šta su stvari koje treba da radimo u budućnosti, a to je realizacija programa 'Srbija 2027'. – rekao je ministar finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)